Video: LT Afbouw speelt grote rol bij realisatie de Ananas met buitengevelisolatie en steenstrips


Aan de Zuidoostzijde van het bruisende Leiden wordt sinds 2020 gebouwd aan een bijzonder appartementencomplex. Wonen in de Ananas is eigentijds wonen met allure. De naamgeving van het project is niet uit de lucht komen vallen: de Ananas staat namelijk internationaal symbool voor gastvrijheid. Iets wat nauw aansluit bij de authentieke Sleutelstad.

Met in zijn totaliteit 374 woningen en meerdere commerciële ruimtes mag de Ananas gerust een groot project worden genoemd. Het complex bestaat uit meerdere deelplannen, die op een unieke wijze zijn opgebouwd in verschillende kleuren steenstrips en kolomstructuren. Daarnaast kent het gebouw enkele bijzondere details. Zo zijn alle entrees voorzien van een in beton gegoten Ananas en hebben de woningen metersgrote raampartijen, waardoor je als bewoner wijds uitzicht hebt over de omgeving.

LT Afbouw heeft, in opdracht van De Raad Bouw, een grote bijdrage mogen leveren aan de realisatie van de Ananas. Zo hebben wij alle buitengevels, met een totale grootte van ruim 9500 m², voorzien van buitengevelisolatie en steenstrips. Daarnaast hebben wij het stuc- en spuitwerk van alle woningen in de deelplannen verzorgd.

Wij danken opdrachtgever De Raad Bouw voor de prettige samenwerking aan dit mooie project!

Bekijk de prachtige beelden die zijn geschoten van de Ananas in de onderstaande video: