LT-Afbouw sluit zich aan bij Circulair West


Uitdagingen en mogelijkheden zien in de bouw met betrekking tot circulair werken. Dat is de reden dat LT-Afbouw uit Lisse zich aansluit bij Circulair West. Het 150 man tellende stukadoorsbedrijf heeft al langer de ambitie duurzamer te gaan werken en ziet in het netwerk en de kennis van de stichting mogelijkheden deze ambitie de aankomende jaren verder handen en voeten te geven.

Circulair West maakt zich sterk voor een economie die efficiënt omgaat met haar materiaalstromen, concurrerend is en duurzaam produceert. Samen met ondernemingen, overheid en kennisinstanties wordt er gestreefd naar een nieuwe toekomstbestendige werkgelegenheid en een duurzame leefomgeving. ‘De missie die Circulair West heeft, past bij onze ambities’, zegt Mark Lichtenbelt, directeur-eigenaar van LT-Afbouw. ‘Momenteel kijken we naar de verduurzaming van onze dagelijkse activiteiten. Zo willen we ons pand van duurzame energie voorzien en streven we samen met De Beelen Autogroep naar een ‘groen’ wagenpark’. Voor LT-Afbouw is bij circulair werken ook het hergebruik van verpakkingsmaterialen een belangrijk thema. Zakken die gebruikt worden voor gips en spuitkorrels en ongebruikt isolatiemateriaal kunnen hergebruikt worden of kunnen door middel van innovatie een andere bestemming in het bouwproces krijgen. Het is een opdracht ten behoeve van een duurzamere leefomgeving die door LT-Afbouw graag met beide handen aan wordt gegrepen en die door steeds meer bedrijven in de keten ook gewenst wordt.

Volgens mededirecteur Dave Zonneveld is het dan ook nu het juiste moment verbonden te zijn met Circulair West. ‘Onze opdrachtgevers verlangen een steeds groenere bijdrage van ons aan de wereld. Het is aan ons om daar aan te voldoen en beter nog; het proces van verduurzaming te versnellen. We hopen binnen de stichting veel te le-ren van andere deelnemers die actief bezig zijn met maatschappelijke verantwoordelijkheid. We willen graag leren, geïnspireerd worden en gebruik maken van de aanwezige kennis. Samen met het team van LT-Afbouw kijk ik er dan ook naar uit om als vriend van de stichting aan het netwerk van Circulair West bij te dragen en met elkaar concrete stappen te maken op het gebied van duurzaamheid en circulair werken’