Stucwerk voor wanden en plafonds

Bij (nieuwbouw)woningen en renovatieprojecten komen verschillende ondergronden voor, van metselwerk tot beton. Op bijna iedere ondergrond is het mogelijk de wanden en plafonds strak en glad af te werken.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het afwerken van wanden en plafonds. Denkt u bijvoorbeeld aan traditioneel werk uit de kuip of machinaal met de spuit. Spuitwerk heeft als voordeel dat het sneller en dus goedkoper is. Ook is het stucwerk in iedere kleur en in verschillende soorten reliëf te leveren. Die combinatie zorgt voor een uniek uiterlijk en sfeer in uw woning.

Bij pleister- en raapwerk brengt de stukadoor een laag aan om de ruwe oppervlakken mooi glad, egaal en waterpas te maken. Na volledig uitharden, is behangen of schilderen mogelijk. Het aanbrengen van een dikke laag stucwerk noemen we raapwerk. Het stukadoren van wanden die al vlak zijn, heet pleisterwerk. Om een nog gladder eindresultaat te krijgen, is het mogelijk de wanden of plafonds te spuiten met latex.  De raap- of pleisterlaag kan als uiteindelijke afwerklaag dienen of als ondergrond voor een sierpleister, zoals spachtelputz.

Kom eens kijken in onze showroom in Lisse naar de voorbeelden van soorten stucwerk.

Neem contact met ons op voor een afspraak, of vraag direct een offerte aan.